nedeľa 26. augusta 2012

KOTLÍKOVÝ GULÁŠ Z DIVINY




SUROVINY :

mäso z diviaka aj s kosťou aj bez kosti na kocky pokrájané , masť
cibuľa , cesnak  , paradajky , paprika , paprika mletá červená , guľášové korenie  - Maďarské gulášové korenie, čierne korenie mleté , soľ  , čertova nátierka ( recept v mojom blogu ) , zemiaky.


POSTUP :


Do kotlíka dáme na rozpálenú masť pražiť cibuľu na jemno pokrájanú . Množstvo cibuli by malo byť 3/4 z mäsa ( také množstvo potrebuje divina ) .



Do kotlíka na už upraženú cibuľu pridáme mäso s kosťami . Uvarí sa nám základ vývar ,,,,nezabúdame miešať :-) .



 Ostatné mäsko si nakrájame na kocky . Pridáme ho do kotlíka až vtedy keď  mäso na kostiach je už mäkké .


Pridáme koreniny,,,,, červenú papriku , mleté čierne korenie , soľ , Maďarské guľášové korenie .


Dobre premiešame a varíme vo vlastnej šťave ak treba občas podlejeme vodou .


Pridáme paradajky zbavené šupky a nakrájané na tenké pásiky ,  tiež papriku nakrájanú na pásiky .


Dore premiešame trochu podlejeme vodou a varíme .



Keď sa nám už zdá mäsko uvarené pridáme čertovskú pomazánku ( nájdeš v mojom blogu ). Guláš nám naberie pikantnosť a nemusíme dávať pálivú papriku či čili . A nezabudneme cesnak ! samozrejme že pretlačený .


Dobre premiešame povaríme . Vyberieme kosti oberieme s nich mäso ktoré vložíme späť do kotla .


Zalejeme vodou .


Necháme prevrieť . Povaríme .



Pridáme na kocky pokrájané zemiaky . Zopár zemiakov nakrájame na malinké kocky ktoré sa nám v guľáši rozvaria a tým guľáš zahustia .


A naberáme,,,,DOBRÚ CHUŤ !




Tento guláš sme varili ako rodina na súťaži o naj guláš :-) pridávam aj zopár fotiek zo súťaže,,,atmosféra bola perfektná  : -) . Stretlo sa deväť súťažiacich . A bolo veru ťažké vybrať ten naj,,,,. Samozrejme naše prvé miesto.












Podpora od organizátorov , aby v hrdle nevyschlo :-) .


Aby nám pod kotíkom nevydachlo :-) . Náš šéfkuchár aj s pomocníkom :-)


Harmonikár zahral na prianie a veru sa aj zaspievalo aj zatancovalo .


Súťažiaci od susedov .





14 komentárov:

  1. perfektné fotky a aj guláš :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Akeber, dostala som na ten guláš neuveriteľnú chuť. Práve som včera dostala trošku diviny, tak asi zajtra niečo ukuchtím.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Robili sme na chate,presne podla receptu a mozem povedat...."nebicko v papulke" dakujem za super receptik...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to su super mnamky mnam mnam

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dnes som varila podľa vášho receptu.
    Gulasik bol vy-ni-ka-ju-ci. Ďakujem ��

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A pivo nedavate na konci a zemiaky ked chcem, aby sa nerozvarilo nemali by sa pridat na konci?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zemiaky nakrájam na malinké kúsky a dám ich do guľášu spolu s ostatnými...malinké sa rozvaria pokiaľ saostatné uvaria. Tak zahusťujem.

      Odstrániť